Facebook

A barcelonai székhelyű Wavecontrol elektromágneses terek mérésére specializálódott. 

A technika fejlődésével szinte mindenhol elektromos/elektronikus  készülékek és berendezések vesznek körül bennünket. Ezek az eszközök valamilyen mértékű elektromágneses sugárzást bocsájtanak ki. Ezeken túlmenően a TV és rádióadók, mobil készülékek bázis- és átjátszóállomásai, valamint a közép- és magasfeszültségű távvezetékek is folyamatosan sugároznak.

A hatóságok szabványokban rögzítik nem csak a lakóhelyen, hanem a munkahelyeken is az embereket érhető elektromágneses és RF sugárzás határértékeit. Ezek méréséhez olyan eszközök szükségesek, melyek megfelelő pontossággal és paraméterekkel rendelkeznek.

A Wavecontrol az elektromágneses terek mérésére kínál hordozható, fixen telepíthető (monitorozás), vagy pl. gépjárműre szerelhető mérőműszereket a sugárzás nagyságának akár földrajzi feltérképezéséhez. Ezek az eszközök a DC-40GHz tartományban működnek és nem csak időalapú, hanem frekvencia alapú (FFT) mérésekre is alkalmasak.

A gyártó hordozható készüléke az SMP2 típusú készülék, mely különböző szondákkal a DC-40GHz tartományt képes lefedni.

 

 

A gyártó pl. az SMP2 készülék használatával kapcsolatban ingyenes webináriumokat szervez, melyen az érdeklődők részletesen megismerhetik az eszköz használatát, funkcióit.

 

A következő webinárium időpontja 2020. január 30., 15:00-16:00 óra.

Melyre itt lehet jelentkezni.

 

A Wavecontrol a komplex mérőműszereken túlmenően személyi dózismérőket is kínál a különböző területeken dolgozóknak, ahol fontos annak ismerete, hogy a munkavégzőt mekkora elektromágneses sugárzás éri. A készülék az értékeket folyamatosan rögzíti, és a kiválasztott szabvány szerint határértékek elérése esetén figyelmeztet. A munka során a dolgozót ért sugárzás adatai akár a GPS koordinátákkal együtt számítógépre áttölthetőek.

 

 

A személyi dózismérők között az LF-400 típus egyedülálló a piacon,  a DC-400kHz közötti sávban működik, így olyanok is használhatják, akik pl. elektromos távvezetékek, elosztók, hálózati transzformátorok, MRI berendezések, hegesztő készülékek, stb. környezetében dolgoznak.

ProMet Méréstechnika Kft.
2314 Halásztelek, Arany János u. 54.
+36 24 521 240 / +36 24 521 250
%unsubscribe%
%opened%